Kegel ballen

Kegel ballen om de bekkenbodemspieren te trainen.

Kegel ballen zijn uitstekend geschikt om je bekkenbodemspieren te trainen. De oefeningen zorgen voor sterkere spieren, waardoor jullie beiden meer genieten van het penetreren. Ook zorgen goed getrainde spieren er voor dat vrouwen makkelijker klaarkomen. 

Er zijn verschillende oefeningen ter bevordering van je seksleven. De kegel oefeningen zijn ontwikkeld door Dr. Kegel en hebben zijn naam mee gekregen. De kegel ballen zijn hulpmiddelen om je bekkenbodemspieren te versterken. Die spieren worden ook PC spieren genoemd naar hun Latijnse naam, pubococcygeus. Het zijn de spieren die je gebruikt als je je urine ophoudt. Stippeltjes plassen wordt het ook wel genoemd.

Lelo Luna Vaginale Balletjes

Luna Beads Mini is een kleinere editie van Luna Beads, 's werelds best verkochte hulp voor kegeloefeningen. Met een kleinere 29 mm diameter, zorgen zij ervoor dat elke vrouw haar perfecte pasvorm kan vinden voor de meest effectieve training van de bekkenbodemspieren. Aanbevolen voor vrouwen onder de 30 en/of degenen die nog moeten bevallen.

Ovo Kegel ballen

Met de OVO Love Balls kunt u overal genieten van een intieme stimulatie. Niemand zal merken dat u de balletjes draagt. U zult de balletjes zachtjes voelen bewegen door het contragewicht. De hygiënische en zachte siliconen huls maakt het dragen van de balletjes eenvoudig, en met het lange flexibele koord zijn ze ook weer gemakkelijk te verwijderen.

Kegel training kit

Train je bekkenbodemspieren met deze mooie set van 3 siliconen vaginaballetjes. De balletjes hebben elk een ander gewicht: 45 gram, 60 gram en 80 gram. Begin met het lichtste balletje en werk langzaam naar het zwaarste balletje toe. Na gebruik zijn ze eenvoudig te verwijderen met de handige trekkoord.

Ben Wa

Deze Ben Wa ballen zijn gemaakt van roestvrij staal en zijn eenvoudig te reinigen met een toycleaner. De balletjes zijn speciaal ontworpen om de bekkenbodemspieren te trainen. Je kunt ze makkelijk inbrengen door te ontspannen en ze er met je spieren van binnenuit in houden. Continu ervaar je het erotische genot met deze balletjes.

Ben Wa goud

Deze goudkleurige Ben Wa ballen zijn geweldig voor het trainen van je bekken-bodemspieren. Hierdoor ervaar je intensere orgasmes en meer genot tijdens het liefdesspel. De balletjes zijn vrij zwaar met een gewicht van elk 64 gram en zijn daardoor ideaal voor wat gevorderde gebruikers. Met een toy cleaner en een schone doek zijn de balletjes makkelijk en snel schoon te maken, zodat je ze snel weer kunt gebruiken

Ben Wa set

In dit mooie doosje zitten drie paar zilverkleurige stalen Ben Wa Balletjes. De balletjes lopen op in grootte, zodat u de spieren opbouwend kunt trainen. De mooie balletjes van gepolijst staal zijn gemakkelijk in gebruik, eenvoudig in te brengen en waterproof. Bij elke beweging geven de balletjes een intense intieme massage, terwijl uw bekkenbodemspieren worden getraind.

Incontinentie.

Het oefenen van de bekkenbodemspieren helpt ook om incontinentie te voorkomen. Ook na een bevalling zijn de oefeningen geschikt om de spieren die uitgerekt zijn weer aan te sterken. In eerste instantie zijn de oefeningen ontwikkeld om incontinentie tegen te gaan, maar al snel werden ze populair omdat als bijeffect vrouwen makkelijker, en sterkere orgasmes kregen. De kegel ballen, of Ben Wa ballen, zijn één van de vele producten die worden gebruikt voor deze oefeningen. 

Hoe werken de Kegel ballen?

Eenmaal ingebracht hebben de balletjes de neiging om naar beneden te zakken door hun gewicht. Dat zorgt ervoor dat je precies die spieren aanspant die nodig zijn voor de kegel oefeningen. In bijna alle balletjes zit een klein contra gewicht wat beweegt bij elke stap of beweging. Daardoor ontstaat een trilling die de vaginawand stimuleert, wat een prettig gevoel geeft. Het is niet zo dat je door het dragen van de kegel ballen tot een orgasme komt.

Welke balletjes kies je?

Kegel ballen zijn er in verschillende diameter en zwaarte. Welke je kiest hangt af van waar je begint. Waar het bij het trainen van je andere spieren zo is dat je steeds grotere gewichten aankunt, is dat hier niet zo. In de basis is het moeilijker om kleinere balletjes te dragen. Hoe sterker je spieren worden hoe makkelijker dat gaat. Ben je dus een beginneling, dan is het raadzaam om eerst wat grotere kegel ballen aan te schaffen die niet zo zwaar zijn. Eenmaal gevorderd kun je de afmetingen steeds kleiner kiezen en het gewicht steeds zwaarder. 

Kleine, zware kegel ballen zijn lastiger.

Als je net bevallen bent of al wat ouder, zeg 50 plus, als je begint kun je dus het beste grote lichte ballen nemen. Kies voor kegel ballen waaraan een draadje bevestigd is, dan zijn ze ook makkelijk weer te verwijderen.  Er is ook een set kegel ballen waarbij een app hoort waarmee je je vorderingen kunt bijhouden en die verschillende oefeningen bied.

Lees waaruit de kegel oefeningen bestaan en hoe je ze doet.